Hitta hit

Adressen är:
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 Hjärnarp

Här är en karta på Google Maps (öppnas i nytt fönster). Din GPS kommer kanske välja en märklig och svår väg att köra så försök ta den enklaste vägen.

  • Kör avfarten till Hjärnarp.
  • Sväng vänster och kör under motorvägen.
  • Följ den vägen tills du kommer till en rondell, ta höger.
  • Följ vägen några kilometer tills du ser en skylt på höger sida ”Simontorp”.
  • Sväng där vänster och fortsätt 1,2 km tills du kommer till Spelmansgården.

Folkrot vägbeskrivning

» Ladda hem en vägbeskrivning i färg (pdf)
» Ladda hem en vägbeskrivning utan bakgrundsfärg (pdf)

Lokaltrafik

Om du vill åka kollektivt till Folkrotsfestivalen är det Länstrafiken Svenstorp buss 507 som gäller. Den avgår från Resecentrum i Ängelholm och hållplatsen du kliver av vid heter Stendalsmölla. Sedan går du upp för Postridarens väg mot Simontorpsvägen i 2,3 kilometer.  I Reseplaneraren på Skånetrafikens hemsida kan du hitta aktuella tider från Ängelholms resecentrum eller en hållplats som du väljer.

Samåkning

Vi förespråkar ekologi och uppmuntrar självklart alla våra besökare att ta sig hit på miljövänligt vis. Cykla och gå är idealt men bor du för långt borta kanske du måste söka andra alternativ. Folkrotfestivalen slår gärna ett slag för samkörning. Sök eller erbjud samåkning på vår Facebooksida till exempel. På så vis hoppas vi att fler skall hitta möjlighet att samåka.
Om man liftar är Rasta vid trafikplats Hallandsåsen ett av de lättaste ställena att ta sig till. Det är på E6:an bara ett par km norr om Folkrot. Sedan kan man lifta ner mot Margretetorp (inte motorvägen) och hoppa av vid skylten mot Simontorp, för att sedan promenera den sista kilometern till Spelmansgården.

Hur långt är det till Folkrotfestivalen?

Från Ängelholm 22 km
Från Båstad: 10 km
Från Helsingborg: 42 km
Från Kristianstad: 110 km
Från Malmö: 90 km
Från Halmstad: 30 km
Från Göteborg: 150 km
Från Jönköping: 250 km
Från Stockholm: 540 km

Parkering

Du parkerar på gårdens äng helt gratis!