Spelmansgården

Spelmansgården är en 9 hektar stor gård med 20-tal islandshästar, isländska höns, kaniner och katten Pelle. Där bor Laif, Ninni och Alma.

Laif och Ninni arbetar  bl a med skolkonserter i skapande skola-projektet ”Skånska spektakel” samt gör konserter med familjen Carr (Laif, Ninni, Elna, Ale och Alma Carr). ”Med humor, värme skicklighet och stor erfarenhet spelar de i alla sammanhang. En stor och nöjd kundkrets vittnar om spelmansglädje och professionalitet”. De ger även fiol- och durspelslektioner.

Ninni arbetar med  ridskola, turridning,  ridläger,  tillridning av hästarna samt inridning. Laif och Ninni  organiserar och planerar. Ibland har vi volontärer från  www.wwoof.se. Laif reparerar en del instrument och taglar några stråkar i sin hemliga verkstad emellanåt.

På gården har de ofta många bollar i luften och man vet aldrig vad som händer på spelmansgården. Tv-inspelningar, tidningsreportrar, barnkalas… Folkrotsprojektet ledningsgrupp är helt säkra på att att man tillsammans med alla intressenter har mycket goda möjligheter att skapa ett fantastiskt folkmusikcentrum på Spelmansgården.