Bilda Sydväst

I Studieförbundet Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och inte minst jobbar Studieförbundet Bilda aktivt för att främja folkmusiken och dansen i Sverige.

Bilda vill ge alla chansen att delta i ett blomstrande folkmusikliv! Tillsammans med spelmän, vissångare och dansare vill vi hjälpa dig att utvecklas – både som människa och musikant. Att upptäcka folkmusiken är att upptäcka en helt ny värld. Här blandas uråldriga rötter med moderna toner; något som både unga och gamla utövare kan samlas kring när man väl förstått hur roligt och berikande det är att spela tillsammans.

Några av banden som är eller har varit studiecirklar i Bilda är Boot, Bollnäsbygdens spelmanslag (liksom många andra spelmanslag), Familjen Carr, Adeln, Abra Makabra, Glöd, Hälsinge Låtverkstad, Cissokho Brothers, Kung Ottokar, Engmans kapell, Limbohofvet, Treva, Mullrammel – och många, många fler!

Grupper som har en studiecirkel i Bilda kan vi t.ex. stödja med att hitta spelningarna, att ta del av nätverk – nationella och internationella, rabatt på strängar, trumpinnar och andra tillbehör, promomaterial: affisch, pressbild, t-shirts med mer, inspirationsdagar/ledarutbildning/workshops, att hitta replokal.

Arrangörer kan hjälpa med ljudanläggning, ekonomisk administration (till exempel lönehantering), artistförmedling och marknadsföring.

www.bilda.nu