Ale Möller med vänner

AleM

Han har sitt ursprungliga rot-system i den skånska myllan. Närmare bestämt i Stävie, inte långt från Lund
Skånske Ale Möller bygger ett eget musiklandskap som är grundat på skilda musiktraditioner från många håll. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Samma söklust har han fört över till en allt större publik som lika mycket fascineras över musikens måna inneboende delar som berusas av själva rörelsen i landskapet. För det Möllerska känns igen i själva drivet. Där finns nästan alltid en taktdel eller ton som vill vidare. Få kan som Ale Möller skapa tokglädje både på och utanför scenen. Det är också ett uttalat mål hos denna musikant, en musikalisk berättare som jobbar mycket medvetet med det han gör. 
Ale är multinstrumentalist som spelar allt från mandola, dragspel och flöjter, skalmeja och kohorn. Men framförallt är Ale Möller en musikant som arbetar sig in till själva källkoderna i den traditionsmusik han stöter på, varse sig det är grekisk rembetika eller tjurig tretakt.
 
Vid Folkrot 2017 kan man höra Ale Möller i en helt särskild konsert tillsammans med några av hans nya och gamla musikaliska vänner från Skåne med omnejd.
Musiken får en extra dimension om du hör den live. Kom till Folkrot 2017 och upplev stämningen!

Vill du veta mer om Ale Möller innan du kommer, kan du följa länken nedan till hans officiella hemsida.

http://www.alemoller.se/